İçeriğe geç

Yavru Maral Ne Demek

Maral ne anlama gelir?

Maral (Ermenice: Ԅրրրրրրրրրրրɡ֬ Maral; Azerice: Maral) veya Hazar kızıl geyiği (Cervus elaphus maral), Karadeniz ile Hazar Denizi arasındaki bölgede (Kırım, Kafkasya, Anadolu gibi) kızıl geyiklerin en doğudaki yelpazesine özgü bir geyik türüdür.

Maral Kürtçe ne demek?

Dişi geyik: Maral doğrudan “dişi geyik” anlamına gelir.

Maral Türk ismi mi?

Maral Moğolca bir isimdir ve ülkemizde yaygın olarak tercih edilir. Maral isminin anlamı hoş kokulu bitki, dişi ceylan, hafif hışırtı veya tatlı olarak bilinir. Kız ismi olarak kullanılan Maral aynı zamanda “bal gibi” anlamına da gelebilir.

Maral hangi hayvanın dişisi?

Bökön, geyik veya maral (dişi geyik) türü için kullanılmıştır (Kaya, 2009).

Maral ne demek Azeri?

Maral kelimesi, Ceyran kelimesi gibi Azerbaycan Türkçesinde mecaz anlamda “güzel” anlamında kullanılmaktadır.

Maral kelimesinin kökü nedir?

maral – Nişanyan Sözlüğü. Farsça marāl مرال “alageyik, özellikle dişi geyik” kelimesinden ödünç alınmıştır. Bu kelime Moğolca maral ᠮᠠᠷᠠᠯ “geyik” kelimesinden ödünç alınmıştır. Meral biçimi Türkiye Türkçesinde yaygın olsa da, modern kullanımda Anadolu lehçelerine göre düzeltilmiştir.

Maral nereli?

Şarkıcı Maral aslen Bingöl ilinin Genç ilçesinde kayıtlıdır. Uzun yıllar Bingöl’de DJ’lik yapmıştır. Diyarbakır, Mersin ve Elazığ gibi illerde katıldığı yarışmalarda birincilikler almıştır. Müjdat Gezen Batı Halk Müziği Vokal Bölümü’nde eğitim almış ve 2013 yılında halk müziği eserlerinden oluşan ilk albümünü çıkarmıştır.

Maral ne demek Kur’an’da geçiyor mu?

Maral ismi Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu? Hayır, Maral ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmiyor.

Mara kürtçe ne demek?

Mara Kürtçe’de “bizden” anlamına gelirken, birçok Orta Doğu dilinde de benzer dişil anlamları vardır. Ma, aslen Ermenice ve Kirmanjikî’de anne anlamına gelir. Ayrıca, Mara Arapça’da kadın anlamına gelir.

Umay ne demek?

Umay (veya Umay; Eski Türkçe: 𐰆𐰢𐰖; Kazakça: Ұмай aна, Umay ana; Rusça: Ума́й / Ымай, Umáj / Ymaj, Türkçe: Umay (Ana)), Türk mitolojisinde ve Tengricilik’te doğurganlık tanrıçasıdır ve dolayısıyla kadınların, annelerin ve çocukların tanrıçasıdır. Umay, çeşitli diğer dinlerde görülen yeryüzünün ana tanrıçalarına benzemektedir.

Meral Türkçe mi?

Meral, hem Türkçe hem de Moğolca kökenli kız isimlerinden biridir. Ortak anlamı ile her iki dilde de aynı şekilde değer görmektedir.

Meral adı nereden gelir?

Meral ismi Türkçe kökenlidir ve “geyik veya ceylan” anlamına gelir. Doğada zarafetin ve güzelliğin simgesi olan geyik, Meral ismini zarafet, asalet ve doğallık gibi özelliklerle ilişkilendirir. Geyikler doğada özgürce hareket eden zarif ve çevik hayvanlar olarak kabul edilir.

Geyiğin erkeğine ne denir?

Geyik türüne göre değişir. Örneğin, erkek alageyik, muntjak, karaca ve beyaz kuyruklu geyiklere erkek geyik, erkek kızıl geyik ve sika geyiklerine erkek geyik, erkek geyik ve ren geyiklerine boğa denir. Erkek karacaya erkek geyik, dişi karacaya dişi geyik ve dişi geyiğe yavru geyik denir. Orta Çağ’da geyikler erkek geyik olarak bilinirdi.17 Mayıs 2018Geyik türüne göre değişir. Örneğin, erkek alageyik, muntjak, karaca ve beyaz kuyruklu geyiklere erkek geyik, erkek kızıl geyik ve sika geyiklerine erkek geyik ve ren geyiklerine boğa denir. Erkek karacaya erkek geyik, dişi karacaya dişi geyik ve dişi geyiğe yavru geyik denir. Orta Çağ’da geyikler erkek geyik olarak bilinirdi.

Geyiğin yavrusuna ne denir?

Yavru ceylana ceylan denir. Bazı bölgelerde ceylan kelimesi yerine maral ve ahu kelimeleri kullanılır.

Hangi hayvanın yavrusu olmaz?

Katırlar kısır hayvanlar olmasına rağmen, dünya çapında yaklaşık 60 katırın doğum yaptığı kaydedilmiştir. Katırlar atlardan daha küçük, eşeklerden daha büyük ve güçlüdür ve bazı atlardan (örneğin Tersk) daha güçlüdür.

Maral ismi Kur’an’da geçiyor mu?

Maral ismi Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu? Hayır, Maral ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmiyor.

Meral ismi Kur’an’da geçiyor mu?

Anlamının yanı sıra Kur’an’da geçip geçmediği sorusu da var. Meral ismi Kur’an’da geçmiyor.

Maral ana ne demek?

Maral kelimesi Moğolcada geyik anlamına gelir.

Mara isminin anlamı nedir?

Mara bir soyadı veya (genellikle kadın) bir isim olabilir. Mara İrlandaca’da okyanus anlamına gelir. Mara bir soyadı veya (genellikle kadın) bir isim olabilir. Mara İrlandaca’da okyanus anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Evi Olan Escort