İçeriğe geç

Dımışkı Sözlük Anlamı Nedir

Dımışk ne demek?

Geçmişte, bugünün aksine, Şam daha büyük bir coğrafyanın adıydı. Suriye’nin şu anki başkenti olan Şam şehri, daha çok Şam (Dimashk, Dimyshk) olarak biliniyordu.

TDK Türkçe sözlük anlamı nedir?

TDK – Türk Dil Kurumu.

Delilin sözlük anlamı nedir?

Delil, Arapça kökenli bir kelime olup “yol gösterici, işaret, belge, şahit” anlamlarına gelmektedir.

Dicle kelimesinin sözlük anlamı nedir?

İnatçı, dik başlı, cesur bir adam. Meşe ve ceviz. Büyük nehir. Nehir Anadolu’da doğar, Irak’tan geçer, Fırat’a katılır ve Şattülarap adıyla Basra Körfezi’ne dökülür.

Şam’ın eski adı nedir?

Notlar. Şehrin adı dünya genelinde ve Arap coğrafyasında Şam olarak telaffuz edilirken, Türkiye’de Osmanlı İmparatorluğu’na dayanan bir gelenekle Şam olarak anılmaktadır.

Şam mı dimaşk mı?

Şam veya Damascus, Suriye’nin başkentidir. Ayrıca Şam ve Rif Şam valiliklerinin idari başkentidir. Şam, dünya tarihinde en uzun süre sürekli olarak kullanılan şehir olarak kabul edilir.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: Elin tersiyle sola/sağa işaret eden işaret parmağı – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Sözlüğün anlamı nedir?

Sözlük; Bir dilin veya belli bir dönemin bütün kelime ve kelime gruplarını alfabetik sıraya göre tanımlayıp açıklayan ve bunların başka dillerdeki karşılıklarını veren esere sözlük denir.

10 sayısının sözlük anlamı nedir?

Birçok kişi sayıların anlamını araştırmaya başlıyor. 10 sayısının anlamı genellikle gerçeklik ve zaman kavramlarını yansıtır. Ayrıca bir kişinin kararlılığını ve insanlara olan güvenini gösteren sayılardan biridir.

Dalyanın anlamı ne?

Dalyan kelimesi “güçlü ve sağlam yapı” anlamına gelir. İsmin anlamı nedeniyle Dalyan ismi taşıyan kişiler sağlam yapılı, iradeli ve uzun ömürlü insanlar olarak düşünülebilir. Ayrıca “Dalyan” kelimesi denizcilik ve balıkçılıkta da kullanıldığından denize ve doğaya yakınlığı sembolize edebilir.

Delil Türk ismi mi?

Kökeni. Osmanlı Türkçesi’ndeki دليل kelimesinden türemiş olup, bu kelime daha sonra Arapça’ya دَلِيل olarak geçmiştir.

Pinar nedir?

Pınar isminin asıl anlamı “suyun kaynadığı yer”dir. Dolayısıyla Pınar, suyun çıktığı kaynağı ve suyun sürekli aktığı yeri ifade etmek için kullanılan bir kelimedir.

Dicle Kürtçe mi?

Modern Türkçe ve Farsçada Dicle’ye dicle denir, Kürtçede Dicle’ye dîjle denir. Dicle’nin dünya çapında bilinen adı Tigris’tir.

Elif adının anlamı nedir?

Elif ismi, Arap alfabesindeki ilk harfin ismidir. Harfin ince ve uzun şeklinden dolayı bu isim büyük bir renge benzetilir. Ve uzun boylu, zarif bir kızı belirtmek için kullanılır. Bu aynı zamanda arkadaşlık anlamını da içerir.

Zeynep isminin anlamı nedir?

Zeynep, Arapça Zeyneb (زينب) isminin Türkçe versiyonudur. Türkçe anlamı “babanın süsü (süs)”dür. Zeynep; Arapçada Zeyn (süs) ve Eb (baba) kelimelerinin birleştirilmesiyle oluşmuştur.

Dımdızlak ne demek TDK?

1. Çıplak. 2. Hiçbir şey, eli boş: “Elleri boş bırakıldı.”

Dedike edilmiş ne demek?

“Adanmış çalışma” kelimesi, “birine özel olarak atanmış”, “biri için çalışan” veya “özellikle biri için çalışan” anlamına gelen bir kelimedir.

Maşının neyi meşhur?

Nüfusu 4,5 milyondan fazla olan Şam’da ziyaret edilebilecek tarihi eserler arasında Emevi Camii ve Selahaddin Eyyubi Türbesi ilk sırada yer alıyor. Kanuni Sultan Süleyman’ın Mimar Sinan’ı tarafından inşa edilen Süleymaniye Külliyesi, Hamidiye Kapalı Çarşısı ve Hicaz Tren İstasyonu, şehrin en önemli Osmanlı yapılarıdır.

Diseke etmek ne demek?

Diseksiyon (Latince dissecare “parçalamak” kelimesinden; ayrıca anatomizasyon olarak da adlandırılır) anatomik yapısını incelemek için ölü bir hayvanın veya bitkinin vücudunun parçalanmasıdır. Otopsi, patoloji ve adli tıpta insanlarda ölüm nedenini belirlemek için kullanılır. Hazırlık (Latince dissecare “parçalamak” kelimesinden; ayrıca anatomizasyon olarak da adlandırılır) anatomik yapısını incelemek için ölü bir hayvanın veya bitkinin vücudunun parçalanmasıdır. Otopsi, patoloji ve adli tıpta insanlarda ölüm nedenini belirlemek için kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Evi Olan Escort